Sunday, December 25, 2011

Georg



Rahvusringhääling valis programmi, konkureerimaks kommertsi daihardide, houmalounide, surmarelvade ning waterwöörldiga, 'Georgi'. Igati kiiduväärt otsus kui arvestada, et mul täitsa tarbimata oli see film. Olin seega ärevil. Tuleb tunnistada, et ponud õige mitu aega juhtunud olukorda, kui oleksin oodanud ja teinud eelnevalt ettevalmistusi, et vaadata televisioonist pakutavat programmi. Ehk siis võib öelda küll - ma ootasin, et film mulle meeldiks. Aga muhvigi. 

Näitlejad olid küll igati priimalt valitud ja tegid oma tööd viksilt ja viisakalt, isegi suurepäraselt võiks öelda. Lemmikuks kujunes mul mustlasplikat Astat mänginud Anastasija Makeeva (välismaalaste Hele Kõre), roll oli iseloomuga, karakter keeruline ja hoolimata tüdruku pimestavatest visuaalsetest omadustest, mängis ta oma koha hiilgavalt välja. Samuti jättis suurepäraselt rolli ja filmi sobituva mulje latgal Renars Kaupers (välismaalaste Andero Ermel), tema mängitud Caesar oli oma olemuses usutav. ja lööv. Matvere oli harjumuspäraselt klassiga ja tippvormis, polegi muud lisada. Rohkem nagu osatäitjad märkimisväärselt pildile ei mahtunudki. Huvital kombel nähes Matveret ja Karki koos mängimas tekkis abstraktsioon, kas Matvere on noor Kark või Kark on noor Matvere, miskine seos tekkis nende kahe mehe mängus, välimuses, olemuses.

Materjali oli, näitlejaid oli, aga filmil polnud duhhi, Jäi vägisi mulje, et Simm on sunnitud olema liiga palju sündmustikku pressima kindlasse ajaraami, filmil puudus sujuvus ja sügavus, hüpati ühelt teemalt, teisele, et kindlasti saaks kogu programm kaetud. Tahaks nüüd näha sama filmi mitte lõigatud versiooni.

No comments: